domingo, 17 de mayo de 2009

Sonoluminesceing buubbles

A la pelicula del Keanu Reeves de Chain Reaction es pensaven que trobaven la font ilimitada d'energia gràcies aquest procés: Sonoluminescència(SL).
Però la realitat es que fins ara no s'ha trobat com extreure la energia que s'allibera:

M'explicaré, la SL és tracta d'un fenòmen natural on una bombolla realment petita (~25µm de radi) quan es alterada per un camp de pressions (per exemple acústic) aquesta reacciona amb una variació del seu radi; es a dir la bombolleta comença a creixer i a disminuir molt ràpid durant uns cicles i finalment colapsa i emet llum blava.  
S'ha comprovat que la bombolleta quan colapsa arriba a temperatures molt elevades, com la temperatura de la superficie del Sol (~8000K) i s'especula que és aquesta la raó de llum que apareix. 
Quan es va trobar això tothom es va exaltar perque van pensar: La energia del futur està aqui! la fusió la fa una microbombolla!! Però desgraciadament, al ser una bombolla tant petita no s'ha trobat manera de recuperar aquesta energia.

Com que mola tant, la natura va agafar i li va enxufar aquest fenòmen com a arma a una gamba:

P.D:Ja sabeu que comprar a partir d'ara per la peixera

5 comentarios:

  1. Flipa amb la SL!

    Això no es podria reproduir a escala més gran?

    P.S: Per fi t'has fet un blog :) Visca!

    ResponderEliminar
  2. Molts es van fer aquesta pregunta però físicament de moment per el que s'ha descobert és impossible fer-ho amb bombolles de radis majors per problemes de les forçes del camp de pressions a la qual està sotmés la bombolla. Es una mica complicat explicar-ho per aqui. :)

    Ara havera si continuo postejant jeje

    ResponderEliminar
  3. Sí sí, pobre de tu que no continuis fent-ho. Et vigilo!

    ResponderEliminar